alas kaki ‘special’..

biasa kan kita tengok tuala, kain, baju2 lama dihamparkan aje di depan toilet atau di bawah sinki dapur sebagai alas pakai buang :) ,  kekadang malu gak if tetamu nampak. tapi dengan sikit masa dan keinginan kita dapa jadikan alas2 spesial tu menjadi alas kaki yg lebih popular hehe.. :wink:

step2nya:

1-potong memanjang kain lama berkenaan

2-sambungkan ‘tali’2 baru tu

3-kasi anak main dulu.. :tongue:

4-gulungkan tali yg telah disambung menjadi pintalan ‘benang’ baru

benang baru tadi boleh dibuat Chain @ rantai sama sperti chain utk aktiviti crochet.

untuk buat chain boleh belajar kat sini..

untuk demonstrasi keseluruhan cara buat alas kaki boleh tengok kat video di sini..

alas kaki daripada seluar lama yang telah siap disambungkan menggunakan kaedah single crochet

single crochet boleh dirujuk di sini.

model2 sedang menunjukcara penggunaan alas kaki baru.. :biggrin:

selamat mencuba!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to “alas kaki ‘special’..”

  • his…akak nie..memang kreatiflahhh………..nk cuba buatlah..sayapun guna baju2 t-shirt yang lusuh2 jer kat depan tandas..huuhuhhu :tongue:
    kena cuba nihhhh :lol:

    [Reply]

    kbaiti Reply:

    insya Allah fida.. :smile:

    [Reply]

Leave a Reply

Permata Umi Ayah
Belajar Niat solat..
*SPONSOR* Sweetmuslimah.com
kategori
gobok